Beste op zonne-energie werkende vogelbad- en fonteinpompsets (+ doe-het-zelf) - BirdingHub (2023)

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2023

Als je een standaard elektrisch vogelbad gebruikt, is het niet ongebruikelijk dat je wilt overstappen naar een zuinigere optie.

En soms, om stress te verminderen, is het alleen maar logisch om er een te hebben die het water automatisch laat stromen voor je verenvrienden.

Als u een van deze opties wilt, is een fonteinpomp voor een vogelbad op zonne-energie precies wat u nodig heeft.

In tegenstelling tot standaard elektrische vogelbaden, besparen vogelbaden op zonne-energie elektriciteit en zorgen ze voor schoon, stromend water met behulp van zonnestralen en geen stroom.

U kunt een ingebouwd vogelbad op zonne-energie krijgen of een zonnepaneel in uw bestaande vogelbad installeren. Wat je ook kiest, het vult nog steeds je vogelbad zolang de zon schijnt.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken als u in een bewolkt gebied woont, want er zijn vogelbaden op zonne-energie die zowel zonne- als elektrische energie gebruiken.

Desalniettemin zijn er vogelbaden en fonteinen op zonne-energie in verschillende uitvoeringen, maten en vermogens, dus u kunt kiezen wat uw boot drijft.

Met dit in gedachten, zal ik een gedetailleerd overzicht geven van de beste zonne-vogelbaden en -fonteinen om u te helpen een weloverwogen aankoop te doen, inclusief mijn persoonlijke favoriet, deWensput zonne-vogelbad.

ProductDetails
1. Wensput zonne-vogelbadBest Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (1)

Bewerkers keuze

Uitstekende eigenschappen

 • Ontwerp met veldstenen
 • 2 Fonteinschalen
 • 25" lang
 • Zonne & Elektrisch
 • Duurzaam Gebouwd
Controleer de prijs op Amazon
2. Solatec zonne-fonteinpompBest Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (2)

Beste budgetaankoop

Waterdichte buitenkant

 • Krachtige pomp
 • Pomplift tot 50 cm
 • Fontein met 4 patronen
 • Multifunctioneel
Controleer de prijs op Amazon
3. AMYER Zonne-fonteinpompBest Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (3)

Meest duurzaam

10.000 uur continu gebruik

 • Fontein in 4 stijlen
 • Pomplift tot 70 cm
 • Multifunctioneel
 • Heeft zonlicht nodig
Controleer de prijs op Amazon
4. Smart Solar Chatsworth-fonteinpompBest Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (4)

Lange batterijduur

Geweldig voor bewolkt gebied

 • Looptijd van 6 uur
 • Kom met twee niveaus
 • Stevige basis
 • Stevige basis
Controleer de prijs op Amazon

Snelle keuzes:

 1. Beste algemeen:Wensput zonne-vogelbad
 2. Meest zuinig:Solatec fonteinpomp op zonne-energie
 3. Beste duurzaamheid:AMYER Fonteinpomp op zonne-energie
 4. Beste batterijduur:Smart Solar Chatsworth Solar-on-Demand fonteinpomp

4 beste zonne-vogelbadfonteinen en pompkits beoordeeld

1. Beste overall - Wishing Well Solar Bird Bath

Best Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (5)

DeWensput zonne-vogelbadvinkt alle vakjes aan voor de meeste vogelliefhebbers.Het veldsteenachtige ontwerp geeft uw tuin een traditioneel gevoel. Het heeft twee lagen fonteinkommen die de circulatie op het water verbeteren en het gemakkelijk toegankelijk maken. Het kan dienen als tuindecoratie.

Hij staat 25 inch lang, waardoor het voor je gevederde vrienden gemakkelijk is om te ontdekken en naar hartelust te drinken. Een geweldig kenmerk van dit apparaat is de elektrische adapter die van pas kan komen op bewolkte dagen, zonder voldoende zonlicht om de pomp van stroom te voorzien.

Het heeft een stevige basis die het op de grond houdt en het moeilijk maakt voor knaagdieren en grote vogels om het om te gooien.De pomp is relatief krachtig en werkt geruisloos.

Een ding om op te merken voordat u het koopt, is echter dat u de onderdelen moet monteren voordat u het voor de eerste keer gebruikt.

Voordelen:

 • Elektrische adapter voor bewolkte dagen
 • Stevige basis

Nadelen:

 • Vereist het monteren van onderdelen bij het eerste gebruik

CONTROLEER DE HUIDIGE PRIJS

2. BestBudget-keuze - Solatec Solar-fonteinpomp

Best Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (6)

Behalve dat het het minst dure item op deze lijst is, is deSolatec fonteinpomp op zonne-energieis zeer weerbestendig en duurzaam.

Het is ontworpen met een waterdichte buitenkant en een actieve pomp die het water tot ongeveer 30-50 cm hoog laat stijgen.

Het heeft ook vier (4) verschillende mondstukkoppen die het water in verschillende patronen laten stijgen voor een fonteinervaring.

Het gebruik is niet beperkt tot alleen vogelbaden, maar ook in kleine vijvers, aquaria en tuinen - Veelzijdig inzetbaar.

Een belangrijk ding om op te merken is echter dat het geen energie opslaat (geen batterij).

Wat dit betekent is dat het alleen kan functioneren bij voldoende zonlicht en volledige blootstelling. Als zoiets als een dood blad van een boom één zonnepaneel bedekt, werkt het niet.

Uiteindelijk zal Solatec Solar Fountain waar voor je geld zijn, vooral als je in een zonnig gebied verblijft.

Voordelen:

 • Budgetvriendelijk
 • Multifunctioneel

Nadelen:

 • Kan niet functioneren zonder voldoende zonlicht en volledige blootstelling
 • Vereist diepe fonteinen om efficiënt te werken

CONTROLEER DE HUIDIGE PRIJS

3. Meest duurzame AMYER zonne-fonteinpomp

Best Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (7)

Net als de Solatec-zonnefontein is dit apparaat multifunctioneel (gebruikt in zwembaden, aquaria, tuinen en aquaria).Het heeft een opmerkelijke duurzaamheid van minstens 10.000 uur continu werk.

Dit telt echter alleen als de pomp is ondergedompeld in minimaal 5 cm diep water en als het paneel in contact blijft met zonlicht.

DeAMYER zonnefonteinwordt geleverd met vier (4) verschillende mondstukken waaruit u kunt kiezen om de stijl/het patroon van het water naar uw smaak te variëren.

Een ander groot voordeel van dit apparaat is dat het een hoge pomplift heeft van ongeveer 70 cm (maximaal).

Aan de andere kant heeft de AMYER Solar-pomp, net als veel andere zonnefonteinkits, geen batterijduur om te blijven werken op bewolkte dagen.

Voordelen:

 • Grote duurzaamheid
 • Multifunctioneel

Nadelen:

 • Kan niet functioneren zonder zonlicht (slaat geen energie op)

CONTROLEER DE HUIDIGE PRIJS

4.Langste levensduur van de batterij - Smart Solar Chatsworth Solar-on-Demand Fountain Pump

Best Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (8)

DitSlimme zonne-Chatsworthwanneer het volledig is opgeladen (1-2 dagen voldoende zonlicht), kan het tot 6 uur werken zonder voldoende zonlicht.

Het is zonder twijfel een geweldige optie als je in een bewolkt gebied woont waar het op de meeste momenten van de dag zelden zonnig is.

Aan de andere kant vereist het weinig onderhoud en is het geweldig om de hele dag door vogels aan te trekken dankzij het stevige ontwerp. Het is gebouwd met glasvezelversterkt beton, wat zorgt voor een stevige basis.

Het ontwerp is compact en heeft helemaal geen bedrading, zonder verborgen operationele kosten. De kommen met twee niveaus zijn ondiep en zijn ideaal voor het aantrekken van kleine vogels.

Een ding dat u in gedachten moet houden als u van plan bent een aankoop te doen, is dat de batterij na ongeveer 18 maanden gebruik mogelijk moet worden vervangen.

Voordelen:

 • Lange batterijduur, ideaal voor bewolkte gebieden
 • Stevige basis/constructie.
 • Vereist weinig onderhoud

Nadelen:

 • De batterij gaat niet langer dan anderhalf jaar mee

CONTROLEER DE HUIDIGE PRIJS

Waarom u een vogelbad op zonne-energie of een fonteinpomp op zonne-energie zou moeten overwegen

Er zijn tal van voordelen aan het bezit van een zonne-energie en tegelijkertijd debeste vogelbaden/fonteinen, zowel voor uzelf als voor de vogels die u naar uw tuin hoopt te lokken.

1. Milieuvriendelijk

Vogelbaden op zonne-energie werken normaal gesproken uitsluitend op zonne-energie (sommige gebruiken elektrische adapters als back-up voor bewolkte dagen of avonden).

2. Geen verborgen operationele kosten

Over het algemeen zijn er geen vogelbaden/fonteinen op zonne-energiekostenanders dan het aankoopbedrag. Het enige dat u hoeft te doen, is installeren en beginnen met gebruiken.

3 Geen bedradingsspanning

Deze apparaten zijn zo ontworpen dat de zonnepanelen zo compact mogelijk zijn, waardoor de bedrading tot een minimum wordt beperkt. Er zijn geen verlengsnoeren of stopcontacten nodig.

Verschillen tussen een zonne-vogelbad en een zonne-fonteinpomp

Vogelbaden op zonne-energie worden aangedreven door een zonnepaneel dat zich meestal in de kom van het vogelbad bevindt. Soms wordt het paneel buiten het bad geplaatst voor meer contact met zonlicht.

De zonnestralen die het paneel overdag opvangt, worden getransformeerd en gebruikt om de pompen aan te drijven en het water in het vogelbad te laten circuleren.

Solar Fountain-pompen hebben een verschillend ontwerp, maar vervullen dezelfde functie.

In wezen bestaan ​​ze uit een pomp die wordt gebruikt om een ​​vogelbad aan te drijven. Met dit apparaat is het mogelijk om de pomp te bedienen en op zijn beurt het traject en de richting van het waterpatroon naar uw voorkeur te regelen.

Best Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (9)

Een ding om in gedachten te houden bij het overwegen waar je voor moet gaan, is dat sommige vogelbaden op zonne-energie mogelijk niet werken bij lage temperaturen.

Je hebt de mogelijkheid om eenverwarmd vogelbadom het water warm te houden, maar het zou nog steeds voldoende zonlicht nodig hebben om te functioneren (of elektriciteit voor degenen met dergelijke voorzieningen.

Dingen om in gedachten te houden bij het kopen van een zonne-vogelbad / fonteinpomp:

 • De pompmaat:Dit hangt grotendeels af van de hoeveelheid water die u wilt pompen en de grootte van de fontein zelf. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een pomp om een ​​grote hoeveelheid water uit een vijver te laten circuleren (laten we zeggen ongeveer 200 gallon), dan moet u uw ogen uitkijken naar pompen met een opvoerhoogte van 60-72 inch.
 • De locatie van de pomp:Als je op zoek bent naar een schone en compacte vogelbadfontein, dan is het aan te raden om een ​​pomp met lang snoer te kopen om het paneel op een redelijke afstand van het apparaat te plaatsen. Zorg er wel voor dat het voldoende zonlicht krijgt.
 • Werktijd van de dag:Sommige pompen hebben duurzame batterijen waardoor ze ideaal zijn voor gebruik 's nachts of 's avonds. Er zijn ook pompen die uitsluitend op zonlicht vertrouwen om te functioneren (sla geen energie op); ze zijn geweldig voor gebruik overdag.
 • Grootte van vogels die je aantrekt:Kleine vogels worden vaak aangetrokken door vogelbadfonteinen met ondiepe bassins/kommen.

Best Solar Powered Bird Bath & Fountain Pump Kits (+DIY) - BirdingHub (10)

Afronden

Als u vogels naar uw tuin wilt lokken en deze mooi wilt houden terwijl u milieuvriendelijk blijft, dan moet u een fonteinpomp voor vogelbaden op zonne-energie aanschaffen.

Ik zou deWensput zonne-vogelbadwanneer u op zoek bent naar een keuze die zowel aantrekkelijk als efficiënt is. Het imitatie-veldsteenontwerp maakt het een geweldige aanvulling op de tuin van elke vogelaar. Bovendien werkt deze stevige optie nog steeds op bewolkte dagen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 24/12/2023

Views: 5505

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.