Welke vogel klinkt als een menselijk fluitje?: 10 vogels om naar te luisteren (2024)

We weten allemaal dat vogels kunnen zingen.Maar wist je dat sommigen van hen ook kunnen fluiten?Dat klopt, er zijn bepaalde vogels die een geluid kunnen maken dat griezelig lijkt op een menselijk fluitje waardoor je een dubbele take doet.

Dus, welke vogels maken dit unieke geluid?Hier zijn er 10:

Wit-zeed

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (1)
 • Lengte: 5,9 tot 7,5 in
 • Gewicht: 0,92 oz (gemiddeld)
 • Spanwijdte: 9.1 in
 • Distributie: fokkerij in Canada, maar winter in Oost- en Zuid -Noord -Amerika

De wit-dreigende mus is een kleine vogel met een groot talent om te fluiten.Het onderscheidende nummer klinkt als "Oh Sweet Canada, Canada, Canada!"en wordt vaak gebruikt in vogelopnamen.

De wit-dreigende mus is te vinden in Noord-Amerika, en tijdens het broedseizoen strekt het bereik zich uit van Alaska tot Newfoundland.In de winter zijn deze vogels te vinden in Zuid -Noord -Amerika en Mexico.

Noordelijke Mockingbird

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (3)
 • Lengte: 8.1 tot 11.0 in
 • Gewicht: 1.4–2.0 oz
 • Spanwijdte: 12-15 in
 • Distributie: Maritime Canada, British Columbia, Noord -Amerika, Mexico

De noordelijke spotvogel is een andere vogel die bekend staat om zijnvermogen om na te bootsenDe geluiden van andere vogels (en zelfs mensen!).Een van de meest indrukwekkende trucs klinkt alsof het fluitend is.

Deze vogel is ongeveer 10 centimeter lang met grijsachtig bruine bovenste delen en wit onder delen.Je zult ook lange witte vleugelbars en een lange staart opmerken.

De noordelijke Mockingbird is te vinden in Zuid -Noord -Amerika en het bereik strekt zich uit van Texas tot Virginia.

Amerikaanse goudvink

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (4)
 • Lengte: 4.3–5.5 in
 • Gewicht: 0,39–0,71 oz
 • Spanwijdte: 7.5–8.7 in
 • Distributie: Noord -Amerika, Zuid -Canada, Noord -Mexico

De Amerikaanse distelvink is een prachtig vogeltje met een vrolijk liedje dat klinkt alsof het "per-chick-o-ree" zegt. Maar wist je dat dit nummer ook een paar snelle noten bevat die klinken als fluiten?

Deze vogel heeft een geel lichaam met zwarte vleugels en een zwarte staart.Het mannetje heeft ook een zwarte dop op zijn kop, terwijl het vrouwtje een bruinachtig gestreepte dop heeft.De Amerikaanse Goldfinch is te vinden in de bossen, velden en tuinen van Noord -Amerika.

Bruine thrasher

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (5)
 • Lengte: 9,3 tot 12,0 in
 • Gewicht: 2.2 tot 3,1 oz
 • Spanwijdte: 11 tot 13 in
 • Distributie: Oost -Noord -Amerika en Canada

De bruine thrasher is een vogel van vele talenten, waarvan er één fluitt.Het nummer klinkt als een reeks trillingen en korrel, met een paar noten die klinken als scherpe fluitjes.

Deze vogel is bruin met een roodbruine borst en strepen op zijn buik.Het heeft ook een lange staart die vaak fans is.De bruine thrasher is te vinden in Oost -Noord -Amerika en Canada.

Deze vogel dankt zijn naam aan zijn bruine verenkleed en geselenFoerageergedrag.Het wordt gevonden in open bossen, schriftgelaten en bossen in het oosten van Noord -Amerika.

Carolina Wren

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (6)
 • Lengte: 4.9 tot 5,5 in
 • Gewicht: 0,63 tot 0,81 oz
 • Spanwijdte: 11 in
 • Distributie: Oost -Noord -Amerika

De Carolina Wren is een kleine vogel met een luid, onderscheidend lied dat verschillende trillingen en krijgers omvat.Maar als je goed luistert, hoor je ook enkele noten die verdacht klinken alsof ze werden geproduceerd door een menselijk fluitje.

Deze vogel heeft roodbruine bovenste delen en een lichte buff onder deel.De Carolina Wren is te vinden in het zuidoosten van Noord -Amerika en het bereik strekt zich uit van North Carolina tot Texas.

Oosterse Towhee

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (7)
 • Lengte: 6,8 tot 9,1 in
 • Gewicht: 1,1 tot 1,9 oz
 • Spanwijdte: 7.9–11.8 in
 • Distributie: Oost -Noord -Amerika en Zuidoost -Canada

De Eastern Towhee is een andere kleine vogel met een grote stem, en het nummer bevat verschillende duidelijke noten die klinken als fluitend.

Het lied van deze vogel klinkt als "Drink je thee, drink je thee'En is een gemeenschappelijk geluid in bossen in het oosten van Noord -Amerika.

De oostelijke Towhee heeft zwarte bovenste delen en roodbruine onderdelen.Deze vogel wordt gevonden in bossen, bossen en tuinen in het oosten van Noord -Amerika.

Huisvink

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (8)
 • Lengte: 5 tot 6 in
 • Gewicht: 0,56 tot 0,95 oz
 • Spanwijdte: 8 tot 10 in
 • Distributie: Noord -Amerika en Noord -Mexico, fokkerij in Zuid -Canada

Het huisvink is een veel voorkomende achtertuinvogel met een vrolijk liedje met verschillende korte zinnen, waarvan er een altijd klinkt als "Cheerio, Cheerio!".

Deze vogel heeft rode bovenste stukken en een bruinachtig gestreept onder deel.Het mannetje heeft ook een roodharige, terwijl het vrouwtje een bruinhoofd heeft.Het huisvink is te vinden in open bossen, struikels en tuinen in heel West -Noord -Amerika.

Song Sparrow

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (9)
 • Lengte: 4.3 tot 7.1 in
 • Gewicht: 1,1 oz (gemiddeld)
 • Spanwijdte: 7.1 tot 10.0 in
 • Distributie: Noord -Amerika en Canada

De Song Sparrow is een van de meest voorkomende vogels in Noord -Amerika, en zijn melodieën variëren afhankelijk van waar het wordt gevonden.Ze bevatten echter allemaal ten minste één zin die heel veel klinkt als menselijk fluiten.

De Song Sparrow is een veel voorkomende vogel en je kunt het bijna overal in Noord -Amerika vinden.Het heeft een bruinachtig bovenlichaam en een lichtgekleurde onderdeel.Het mannetje heeft een zwart hoofd en keel, terwijl het vrouwtje een bruine kop heeft.

Getufte titmouse

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (10)
 • Lengte: 5,5 tot 6,3 in
 • Gewicht: 0,6 tot 0,9 oz
 • Spanwijdte: 7,9 tot 10.2 in
 • Distributie: Oost -Noord -Amerika, Ontario en Quebec

De getufte titmouse is een andere veel voorkomende achtertuinvogel wiens hoge nummer verschillende duidelijke noten bevat die klinken als menselijk fluiten.

De naam van deze vogel komt zelfs van de plukjes veren op zijn kop, waardoor het eruit ziet alsof hij een kleine titmouse -hoed draagt!

De getufte titmouse is te vinden in bossen, scrublopen en tuinen in het oosten van Noord -Amerika.Het heeft een grijze bovenlichaam en een lichtgekleurde onderdeel.Het mannetje heeft ook een zwart hoofd, terwijl het vrouwtje een grijs hoofd heeft.

Geelborstige chat

What Bird Sounds Like a Human Whistle?: 10 Birds To Listen For (11)
 • Lengte: 6,7 tot 7,5 in
 • Gewicht: 0,71 tot 1,19 oz
 • Spanwijdte: 9.1 tot 10.6 in
 • Distributie: Noord -Amerika en Canada, Winters in Mexico en Midden -Amerika

Last but not least hebben we de geelborstige chat, die eigenlijk nauwer verbonden is metstrijdersdan voor echte chats.Het ingewikkelde nummer van deze vogel bevat verschillende duidelijke noten die precies klinken als menselijk fluiten, waardoor het een van de beste voorbeelden op deze lijst is.

De chat met gele borsten is de grootste chat in Noord-Amerika en is te vinden in open bossen, scrublopen en bossen in het oosten van Noord-Amerika.

FAQ

Kopiëren vogels fluitjes?

Alle vogels hebben unieke vocalisaties die ze gebruiken om te communiceren met andere leden van hun soort, maar sommige vogels zijn beter in het imiteren van geluiden dan andere.

Dus niet alle vogels kunnen fluitjes kopiëren, maar er zijn zeker sommigen die dat kunnen!

Kunnen alle vogels fluiten?

Nee, niet alle vogels kunnen fluiten.De meeste vogels kunnen zelfs helemaal niet fluiten.Slechts een handvol vogelsoorten kan duidelijke, fluitende geluiden produceren, en nog minder gebruiken deze geluiden regelmatig in hun complexe nummers.

Reageren vogels op menselijke bellen?

Sommige vogelaars hebben succes gehad inVogels aantrekkendoor naar hen te fluiten.Het is mogelijk dat vogels het geluid van de menselijke scala aan fluitjes verwarren voor de roep van een andere vogel, maar het is ook mogelijk dat ze gewoon genieten van het geluid van fluiten en onderzoeken om te onderzoeken.

Is er een vogel die 's nachts fluit?

Er zijn een paar nachtzangvogels die duidelijke, fluitende noten in hun liedjes opnemen, maar de Common Poorwill is de enige die strikt nachtdieren is.

Deze vogel is te vinden in open bossen, struiken en woestijnen in heel West -Noord -Amerika.

Welke vogel maakt een "kattenoproep" fluitje?

Er zijn een paar verschillende vogels die geluiden maken die lijken op het onderscheidende fluitje van een kattenoproep, maar de meest voorkomende is waarschijnlijk de noordelijke spotvogel.

Deze vogel wordt gevonden in bossen, tuinen en stedelijke gebieden in het oosten van en Zuid -Noord -Amerika.

Afsluiten

Wie wist dat er zoveel vogels waren die konden klinken alsof ze fluiten?Een fluitje is een nuttig hulpmiddel in het arsenaal van veel vogels, en het is fascinerend om na te denken over hoe en waarom ze het gebruiken.

Als je ooit het geluk hebt om een van deze vogels te horen fluiten, neem dan even de tijd om de schoonheid van de natuur en de verrassende gelijkenis tussen vogeloproepen en de vocale reeks van mensen te waarderen.

Welke vogel klinkt als een menselijk fluitje?: 10 vogels om naar te luisteren (2024)

FAQs

Welke vogel klinkt als een fluitje? ›

Een fluitende fluiter in een frisgroen voorjaarsbos geeft je het ultieme lentegevoel! De fluiter is familie van de veel algemenere tjiftjaf en de fitis. Maar in tegenstelling tot die twee andere soorten is de fluiter een echte bosvogel.

Welke vogel fluit als een mens? ›

Het zijn bijna kalkoengrote vogels die bijeenkomen op een “lek” (baltsplaats) en zo stijf staan van hormonen dat ze zelfs mensen kunnen aanvallen. In Engeland waren Cetti's zangers en hoempende roerdompen te horen.

Welke vogel maakt een kwakend geluid? ›

Deze onopvallende eend komt steeds meer voor. Als je oplet hoor je op veel plaatsen het zachte geluid waar deze vogel zijn naam aan dankt: een laag en kort kwakend krak.

Welke vogel kan alle geluiden imiteren? ›

Liervogels staan vooral bekend door hun buitengewone vermogen om natuurlijke en kunstmatige geluiden uit hun omgeving te imiteren.

Welke vogel maakt veel lawaai? ›

De witte klokvogel, de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar deze vogel uit het Braziliaanse regenwoud heeft de luidste roep van alle dieren. Als het mannetje tijdens de paringsdans roept naar een vrouwtje bereikt het geluid maar liefst 125 decibel. Dat is meer dan een rockconcert.

Welke vogel kan mooi fluiten? ›

Positie- Naam - Aantal stemmen
 • - Merel - 4190.
 • - Nachtegaal - 3331.
 • - Zanglijster - 2548.
 • - Roodborst - 2545.
 • - Winterkoning - 2539.
 • - Tuinfluiter - 2339.
 • - Bosuil - 2108.
 • - Veldleeuwerik - 2089.

Welke vogels vallen mensen aan? ›

Dat zijn voornamelijk grotere vogels en roofvogels, als kraaien, meeuwen, buizerds, arenden, haviken, valken en Europese oehoe's. De voornaamste reden hiervoor is dat er steeds minder natuurlijk leefgebied voor hen is en zij hun territorium met mensen moeten delen.

Is er een Shazam voor vogelgeluiden? ›

Shazam voor getsjilp

Shazam, maar dan voor vogelgeluiden, zeg maar. Let wel, de app is in het Engels, een vertaalapp is voor sommige vogelnamen dan misschien wel handig. ChirpOMatic - Europe, beschikbaar voor iOS en Android. Voor deze app moet je betalen.

Waarom fluit een merel de hele dag? ›

Dit doen ze om aan te geven wat hun territorium is. In steden en dorpen is veel meer licht, in dit geval kunstlicht, en dus gaan de vogels daar ook langer in de avond door met zingen dan in het buitengebied.

Welke vogel doet oe oe oe? ›

Roep. En zoals we ook hier bij beleef de lente al hebben gehoord en gezien beschikken Oehoes over een relatief rijk repertoire aan geluiden. Misschien niet zo rijk en gevarieerd als zangvogels, maar de krachtig uitgeroepen OE-HOE is onmiskenbaar.

Welke vogel zegt Twiet? ›

Het beste antwoord. Een heggenmus in alarm maakt een dergelijk geluid.

Welke vogel maakt een knarsend geluid? ›

De Zwarte Roodstaart is een vogel die je nogal eens in steden aantreft. Een omgeving met stenen, of het nu bergen betreft of flats en huizen, daar houdt ie van. De Zwarte Roodstaart heeft een apart, ietwat krakend liedje.

Welke vogel zingt andere vogels na? ›

Sommige vogels imiteren de geluiden van andere vogels. Sommige spreeuwen op het station doen het fluitje van de conducteur en zelfs ringtones na. Weer andere vogelsoorten kunnen echt mooi zingen. De beste zangers zijn de zanglijster en de nachtegaal.

Welke vogels imiteren andere vogels? ›

Dan het leukste weetje over spotvogels: het zijn meester-imitators! Ze zijn geweldig in het nabootsen van andere vogels. Een beetje spotvogel zou dus ook zomaar Zuid Afrikaanse geluiden kunnen voortbrengen, want daar overwintert ie. Andere puike imitators zijn merels, zanglijsters, spreeuwen, zwartkop.

Welke vogels doen andere vogels na? ›

De Spotlijster, in Amerika de Mockingbird genaamd, is een lichtgrijze vogel, die goed andere vogels kan nadoen. Hij imiteert geluiden die hij tegenkomt in z'n gebied.

Welke vogel maakt een piepend geluid? ›

Ransuilen broeden vaak in halfopen (natuur)gebieden, waar ook veel campings zijn te vinden. Je hoort ze 's nachts al van ver met hun typische hoge, piepende, bijna klagende aanhoudende geluid. Ransuilen zijn tijdens de zomer zo luidruchtig omdat de uilskuikens hun nest verlaten en door de omgeving gaan zwerven.

Welke vogel roept Twiet Twiet? ›

De tjiftjaf is (vooral) een bosvogel die houdt van een rijke ondergroei; veel struikgewas en lage bomen. Wordt in uiterlijk vaak verward met de fitis, maar door het herhaald roepen van zijn eigen 'tjif-tjaf' is snel duidelijk welke van de twee het is.

Welke vogel piept? ›

De twee meest algemene in Nederland zijn graspieper en boompieper. Laten we die twee eens nader bekijken. Boompieper en graspieper zouden een tweeling kunnen zijn, zozeer lijken ze op elkaar. Ze zijn ongeveer zo groot als een vink.

Hoe Vogelzang herkennen? ›

'Warblr' is een app voor Android en iOS die vogels automatisch herkent aan hun lied. De manier waarop het werkt? Heel logisch. Maak een opname van een vogelgeluid in 'Warblr' en de app geeft je het antwoord.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5880

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.